Температурен рекорд в Ахтопол

OFFNews 18 януари 2014 в 19:18 2645 0

Температурен рекорд бе отбелязан днес в Ахтопол. Снимка: http://patepis.com/
Температурен рекорд бе отбелязан днес в Ахтопол. Снимка: http://patepis.com/

Температурен рекорд в Ахтопол регистрираха метеоролозите от БАН, съобщи БГНЕС.

Максималната днешна температура - 18,5 градуса - е най-високата за този ден.

Последният положителен рекорд на 18 януари за Ахтопол е от 2004 година, когато градусите са се покачили до 15 над нулата.

На много места в страната днес живакът в термометрите показа пролетни градуси. В Бургас той стигна до 15,6, а в Шабла – до 15,2.

Балканският град Враца също можеше да се похвали с приятно топли температури, до обяд там бяха измерени 15 градуса над нулата.

Над останалата част от страната температурите бяха в очаквания диапазон от 8 до 13 градуса, като на местата с мъгла са по-ниски.

Времето и в неделя ще е необичайно топло за средата на януари. В низините обаче на много места отново ще е мъгливо. Минималните температури сутринта ще са между 1 и 6 градуса, по Черноморието и по-високи. Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и да се вплътнява, а вечерта в западната част от страната ще превали и дъжд. Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в източните райони до умерен от юг.

Максималните температури ще останат високи за януари, в повечето места между 10 и 15 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови