Телефонът става и билет за метро, пускат поръчката за тикет системата

OFFNews Последна промяна на 10 май 2017 в 14:20 8842 2

Електронен билет за градски транспорт ще има в София най-рано след две и половина години. Обществената поръчка за тикет системата ще бъде обявена до края на седмицата, документи ще се приемат 60 дни, а за изпълнението са предвидени 24 месеца. 

Система ще струва 88 милиона лева и ще дава възможност таксуването да се извършва по време или по разстояние във всички превозни средства. 15 000 устройства ще бъдат монтирани в столицата - в превозни средства, метро, търговски обекти. 

Заедно с тикет системата задължително във всяко превозно средство на обществения транспорт ще бъдат монтирани камери с цел контрол на сигурността за контрольори, шофьори и пътници. По този начин ЦГМ трябва да получава в реално време данни за натовареността във всеки един момент във всяко превозно средство. На тяхна основа ще може да се правят промени в схемата на градския транспорт и графика на превозните средства, освен това ще се получи по-реална представа за гратисчиите.

Зареждането на електронните билети и картите ще може да става и чрез компютър и телефон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42250

1

Denis Rizanov

10.05 2017 в 14:42

Сега да ви кажа, че тия в градската мобилност трябва да бъдат избесени ПРЕДИ кмета!
По принцип не пътувам с градски транспорт, но наскоро ми се наложи и като съвестен гражданин си закупих еднодневна карта.
Пътувах с метро, автобус и тролей няколко пъти през деня.
Казвам ви, НЯМА ТАКОВА преживяване! Особено когато искаш да влезеш отново на станция на метрото. Такъв т@ш@к е, че не може да се опише! 2 пъти ми провериха редовността като проверката се състоеше в изпитателен поглед 10сек.
:)