Цветелин Кънчев: Джебчиите в България са на дъното - най-некадърните в Европа

OFFNews 05 юли 2017 в 10:05 8526 5

Цветелин Кънчев

В България е пресилено да се говори за джебчийска мафия. Да, има случаи, но те са дребни, кокошкарски, коментира в предаването "Здравей, България" лидерът на партия "Евророма" Цветелин Кънчев. Той гостува в студиото по повод разследване на Нова телевизия за обществени поръчки, печелени от фамилии от рода Кардараши.

Редовно ходя по международни форуми, където понякога се коментира и темата за джебчийството. Джебчиите от България са на дъното на статистиката. Най-некадърните джебчии са от България, каза Кънчев. Той разказа как преди години на ромска конференция в Париж като анекдот показвали клип, в който албанци откраднали портмонето най-добрата българска джебчийка. Албанците, румънците - това е джебчийска мафия, това са факири, посочи Кънчев.

За Кардарашите той коментира, че са предприемчиви хора, успяват да създадат контакти и връзки, редовно печелят обществени поръчки. Според него хората, спечелили обществени поръчки, не са проблем. "Но има една голяма част от тях, които, за спечелването обществената поръчка, просто прибират 30% аванс и изчезват. Дейност не се извършва", допълни той.

Кънчев каза още, че още през 2011 Кардарашите са били поканени да напуснат партия "Евророма", защото не приемали да не са номер едно. "При тях няма номер 2 и номер 3. За тях това е обидно. Всички са номер едно. Те не са като Цветан Цветанов да бъде номер две и да го устройва. А като стана дума за Цветан Цветанов, той може много добре да ви отговори за тази каста, за Кардарашите. Те се познават много добре", каза Цветелин Кънчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

4

Бухльо

05.07 2017 в 15:51

Ще ме прощавате за правописа в предишния пост, ама клавиатурките на смартфоните не са най-удобните :)

15509

3

Бухльо

05.07 2017 в 13:23

Според този капацитет, Цветелинчо, излиза:
1. е той, може би в качеството си на политик, може би на нивш депутат, ходи по джебчийски форуми.
2 че трябва да квалифицираме допълнително нашите джебчии, за да не се излагаме. "пред чуждениците"
3. че обществена поръчка се печели "с връзки и контакти, а не със съответствие със заложените в поръчката изисквания и с качествени оферти.
хайде, да кажем че в нашата мила държава, прокуратурата няма да се заинтересува от подобна информация, но журналистите няма ли да го подхванат малко?

13780

2

Перко

05.07 2017 в 12:28

Странно образовани журналисти. Кардараши не е лично име или име на цигански род за да се изписва с главна буква. Поне в Уикпедия прочетете. То бива да си тъп, ама чак толкова е непростимо

10571

1

Hissarion

05.07 2017 в 10:11

Тежката липса на кадри удари и този бизнес.
 
X

Да помогнем на украинските деца!