Цветанов: МВР е безпомощно, предсрочните избори са неизбежни

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2014 в 09:47 4225 18

Снимка БГНЕС

Цветан Цветанов

Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов се подигра с мерките на МВР срещу битовата престъпност и предложи днешната операция да бъде кръстена "Безпомощност".

Тя няма да доведе до нищо. "На 1 септември министър Йовчев е казал, че до два-три месеца ще се справи с битовата престъпност. В парламента през октомври също е казал, че до 2-3 месеца ще бъде решен проблемът. Колко пъти ще повтарят едно и също? Това е нормалният резултат от безпомощната политика на МВР. 6-месечният отчет на МВР показва пълна безпомощност", заяви Цветанов в интервю за bTV.

По думите му до разрастването на битовата престъпност се е стигнало, защото полицията е концентрирала силите си в опазването на парламента през последните месеци на протести и на границата.

Данните за леко намаляването на престъпността според статистиката той отпредели като "стъкмистика".

Цветанов бе категоричен, че има полицейско насилие и че при тази ситуация "предсрочните избори са неизбежни".

Пеевски управлява прокуратурата чрез огромното си влияние във Висшия съдебен съвет и чрез главния прокурор Сотир Цацаров, обяви още Цветанов. През цялото време той бъркаше малкото име на Делян Пеевски, наричайки го "Дилян".

„Проверете колко срещи са направени между Пеевски, Цацаров и Сарафов (зам.-главният прокурор – бел. ред.) по време на изборите за членове на ВСС и ще си отговорите на въпроса „Кой управлява държавата?”, коментира още Цветанов.

Той аргументира твърденията си, припомняйки репликата на депутата от ДПС към него от парламентарната трибуна малко след конституирането на 42-то Народно събрание, когато Пеевски се обърна към него с думите „Не се правете!” „Когато Делян Пеевски отправи обвинения към мен от парламентарната трибуна и каза, че ще имам проблеми с прокуратурата и данъчните, той имаше право – това ми се случи 20 дни по-късно. Това което се прави на президента, на нашия лидер – това е пример за употреба на всички държавни институции за една определена цел”, обяви Цветанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2014 в 17:16

@nasb, не го познавам, както и теб. Написал съм ясно и точно - коментирай изнесените факти. Щото това са факти. А дали ще му извъртиш една свирка на спирита, или на цвинокио - мъ ни грее, ич!
Отвратен съм от използваните думи в словоблудството ви.

10.02 2014 в 15:54

Няма да се оправим докато има толкова нагли и цинични хора като Цветанов. Лицето, което спонсорира приятелчето си да направи "химн на МВР" и през целия си мандат като вътрешен министър налагаше страх, чрез побой и упражняване на полицейско насилие, сега е издигнало глас срещу подслушването и за повече полицейско присъствие в селата?!?! Кой ли не беше бит от баретите по негово време дори по погрешка - бивш министър на отбраната, семейство търговци от Мрамор или там някое от селата, един таксиметров шофьор беше набеден за сводник, докторите от Горна Оряховица, дори Човека Глас си го отнесе от баретите влезли през нощта в дома му. И тоя неук и елементарен човек, на който тъща му и тъста му му "дариха" няколко апартамента и заема се оплаква от репресии от страна на МВР и НАП?!?!? Абе хора, кого защитавате? Смешни сте!

10.02 2014 в 15:50

Villager На spirit личния ибрикчия ли си му ? Да му изчистиш лайн.та, които копи пейства от медиите на мустака.

10.02 2014 в 14:47

Не харесвам Цветанов, но неговата оценка за работата на МВР е много по-близка до моята от тази на Йовчев, с твърденията му за "справяне" и за "перфектно" свършена работа.

10.02 2014 в 14:27

Олеее явно за писане под статия за Цветанов плащат най-много

10.02 2014 в 14:26

Леле, леле, тоя макак ни е бил вицепремиер!
Нищо чудно, е вървим с бързи темпове към бананова република!

10.02 2014 в 13:49

Като чета как хваляте Цвинокио - направо се отвращавам от вас, герберасти! И сегашните не стават за чеп за зеле, ама от тоя по-прост и злобен човек - аз не си спомням в българската политика.
Щото по негово време не е имало битова престъпност, едва ли не. По селата си е все така през последните поне 15 години, че и повече.

Бахти глупаците има в тая държава!

10.02 2014 в 12:27

Браво Цецо, номер 1 както винаги !!!

10.02 2014 в 12:16

@nasb, spirit пуска факти. Ти цицилап увехнал какво куросмучеш?! Можеш ли каза нещо по изнесените факти?

10.02 2014 в 12:14

КОЙ РАЗРЕШИ НА МЕЗНАН ДА КАЗВА, КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ?!?!?!?!? ПИТАМ ВИ, МАЗНИ ЛАЙНИШЕВОГЪЗОЛИЗЦИ??????????????????????????????????????????????????????????????