Цитат на Камю се падна на изпита по литература в СУ

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2019 в 10:59 5022 0

Цитат на френския писател и философ Албер Камю се падна за тема на есето на кандидатскудентския изпит по български език и литература в Софийския университет, който се провежда днес.

Зрелостниците разсъждават върху цитата „Човекът е единственото създание, което отказва да бъде, каквото е" (Албер Камю). Падна се вариант 1 на теста.

Изтеглена беше и контролна тема: „Нищо, което си струва да бъде научено, не може да бъде преподадено" (Оскар Уайлд).

Кандидат-студентите, подали заявление за явяване на изпита, са 1423.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат следните специалности:

„Философия", „Философия" (на английски език), „Психология", „Социология", „Публична администрация", „Културология", „Библиотечно-информационни науки", „Публични информационни системи", „Комуникационен мениджмънт", „Педагогика", „Социални дейности", „Неформално образование", „Славянска филология", „Българска филология", „Балканистика", „Румънска филология", „Арменистика и кавказология", „Предучилищна и начална училищна педагогика", „Социална педагогика", „Специална педагогика", „Логопедия", „Физическо възпитание и спорт".

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да кандидатстват в специалност „Право".

С изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език може да се кандидатства за специалност „Европеистика", а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски, испански, италиански или руски език – в специалност „Регионално развитие и политика".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови