Цигари в консерви с кучешка храна откриха на ''Калотина''

OFFNews 18 април 2023 в 14:39 1527 1

Снимка АгенцияМитниц

Контрабандни цигари

210 кутии цигари са открити в запечатани консерви с кучешка храна. Пратката с укрити цигари е установена при проверка на непридружаван багаж в автобус на митническия пункт "Калотина", съобщиха от Агенция "Митници".

Автобусът с българска регистрация пристигнал на 14 април на излизане от страната. В хода на митническата проверка инспекторите установили пратка непридружаван багаж с описание - храна и гранули за животни. Пратката е с 15 броя фабрично затворени консерви с храна за кучета.

По време на контролните действия митническите инспектори открили, че всяка от консервите съдържа по 14 кутии цигари с валиден български акцизен бандерол.

Установени са общо 210 кутии цигари, пренасяни контрабандно. Тютюневите изделия са иззети. На шофьора на автобуса – българин, е съставен акт.

Близо 100 000 къса контрабандни цигари задържаха митническите служители на МП Лесово

Ден по-рано митническите служители на "Лесово" са задържали 4980 кутии контрабандни цигари, укрити в камион с ламинирани плоскости.

Товарният автомобил с румънска регистрация пристигнал на 13 април от Турция. Шофьорът, румънски гражданин, е декларирал, че превозва ламинат от Турция за Румъния през България. По време на проверката инспекторите установили зони в товара с подозрителна плътност. При последвалата физическа проверка са открити цигарите. 

Контрабандните тютюневи изделия са иззети. Срещу водача на товарния автомобил е съставен акт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки