ЦГМ връща картата за една линия от 15 март

OFFNews 12 март 2023 в 11:00 2435 2

Снимка БГНЕС/ВЛАДИСЛАВА ГРИГОРОВА

ЦГМ връща картата за една линия от 15 март, заяви пред БНТ Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност.

По думите му за тези 6 месеца, откакто работи новата тарифна политика, са продадени толкова годишни карти, колкото предишните две календарни години.

"Годишната карта се превърна в предпочитан документ за пътуване в София", допълни Димитър Дилчев.

Той добави, че всеки, който пътува редовно и си направи сметка, разбира, че годишната карта е най-изгодна, като има вариант за разсрочено плащане.

"Около 3% от пътуванията в столицата се извършват с карта за една линия и затова ще се върне от 15 март. Има дни, в които над 60 000 пътувания се извършват с безконтактна карта. Предпочитаният билет е 30 плюс, около 7, 8, до 10 процента от хората, които използват този билет, се прекачват. 30 минути е достатъчен прозорец от време, в който да се извърши втора, дори и трета валидация. В момента валидирането е задължително, но няма глоба, ако не се направи. Не делим хората на различни групи, делим ги на редовни и нередовни", коментира Димитър Дилчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Storco

12.03 2023 в 13:15

Парцалаци на рояци управляват града ни. Такива, които като малки са имали нужник на двора си. Какво можем да очакваме от подобни "управници", освен да оправят собствените си необходомости. Класни отпадъци...

-1395

1

AlexT

12.03 2023 в 11:39

Браво !? Мутрите от герб в общината се хвалят , че УСШЕШНО са ИЗНУДИЛИ софиянци да си купят СКЪПИ карти, УВЕЛИЧЕНИ ЦЕНИ на билети , липса на 3-дневни, 7-дневни,три-месечни,карти, билета за 10 пътувания БЕЗ 30-те минути и т.н...СЕГА събират парите за ГОДИШНИТЕ карти , да му мислят НОВИТЕ управляващи след октомври !? Без нови приходи за месеци напред , след като са те изнудили с годишната карта !? И какво стана с предишния шеф на Градската мобилност с установени 2.5 МИЛИОНА ЛЕВА – само от ЗАПЛАТИ !!?? Мафия , мутренска и дано се махнат – с ДБ и ПП след изборите ...
КОЛКО години ОЩЕ ще се ремонтират релсите на 5-цата трамвая, като ДО днес трябваше да са приключили ?? Колко милиона още – за ремонтите на мафията герб ? А фандъчке ?