Ценко Чоков праща съселяни на предизборно море

OFFNews 04 септември 2015 в 07:57 6560 6

Ценко Чоков праща автобуси със съселяни на курорт на свои разноски

Снимка Нова

Скандално известният кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков организира тридневна почивка на свои съселяни в Цлатни пясъци. Разходите са изцяло за сметка на Чоков, а по неофициална информация в екскурзията са се записали около 200 души, които ще нощуват в хотел.

Рано тази сутрин автобуси тръгнаха от центъра на селото, натоварени с пенсионери и младежи.

Репортаж на Нова телевизия показва, че и към този час се събират желаещи да пътуват до морето. Някои от екскурзиантите казаха, че в замяна не им е искано нищо. 

"Всички, от която и партия да сме, ни уважава. Преди да стане кмет, кражби. Сега нема никакви гражби. Човекът работи денонощно, кара трактор, жъне, оре. Никой му не е дал пари", каза възрастна жена, която за първи път отива на море. Друга жена каза, че преди 3-4 години Чоков пак е водил пенсионери на море. "Много ни помага, човечен е. Никога не ни е искал в замяна да гласуваме", каза жената като уточни, че когато идват избори, Чоков казвал: "Гласувайте по съвест".

Жената разказа, че една екскурзия минава много весело. "Пеем си, разказваме си вицове. Чудна работа. Програма ние си ги правим", обясни жената пред репортер на Нова. Тя обаче уточни, че кметът се държи "сериозно като кмет". "Но в същото време е весел и добър човек", допълни тя.

За скандалите около кмета жителите на Галиче смятат, че това е нагласена работа. "Да ви кажа ли защо? Защото, като влезе да ми обере дома, той няма да го гледа, а ще бъде агресивен", категорична е жителка на Галиче, която обаче уточни, че "в Галиче престъпници нема". "Той винаги е до нас, винаги е до полицая", каза тя за кмета.

Мъж от селото разказа, че често е пътувал с кмета, а като седнат на сама си говорят за жени, а не за избори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови