Quantcast

Църквата се включи в борбата с коронавируса - отваря телефон за духовно-психологическа подкрепа

OFFNews Последна промяна на 23 март 2020 в 15:00 2940 0

Българската православна църка открива телефонна линия за духовно-психологическа подкрепа. Ето какво гласи публикуваното съобщение:

Телефонна линия за духовно-психологическа подкрепа във връзка с психическото напрежение от COVID-19
С оглед създаденото и усилващо се психическо напрежение в обществото по повод пандемичното разпространение на COVID-19, Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество, Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, разкрива телефонна линия за духовно-психологическа подкрепа.

На ваше разположение са православни богослови-психолози всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

Тел. +359 886 43 57 17

Българската православна църква все още не е издала категорична заповед за мерките, които трябва да се предприемат за предпазване от коронавируса. 

До момента митрополитите правят единствено индивидуални обръщения към конкретната епархия, която ръководят, като призовават болните и възрастните хора да се отдадат на молитва в дома си и да не посещават храмовете.

Като работодател БПЦ не е предприела мерки към духовниците и служителите в храмовете си. Няма осигурени защитни и дезинфекциращи средства. От днес има разпореждане софийските храмове да бият камбаните всеки ден в 20.00ч.

Църковните служители, които са предимно възрастни хора, ще бъдат изложени на риск от 8.00 до 20.00ч., каквото се очертава да е работното време на църквите. 

Очаква се днес среща на Националния оперативен щаб със Светия синод, за да бъде обсъдено затварянето на църквите в карантинната ситуация.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !