Тази нощ времето се обръща: АПИ предупреждава шофьорите да тръгват на път готови за зима

Всички машини на пътноподдържащите фирми са готови, ако се налага, ще се затварят участъци от настилките, за да се чисти

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2020 в 16:18 2535 1

Очаква се тази нощ времето да се промени рязко, да завалят дъжд и сняг. В тази връзка агенция "Пътна инфраструктура" разпространи предупреждение към шофьорите със съвет да тръгват на път подготвени за зимни условия.

Предстои рязко застудяване и валежи от дъжд, които с понижението на температурите в Западна България и Предбалкана ще преминат в сняг.

Прогнозата на метеоролозите е за значителни снеговалежи в Родопите, а през нощта срещу четвъртък и в Североизточна България. От силния вятър в Източна България са възможни виелици, навявания и образуване на преспи.

АПИ призовава шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за почистване и обработване на републиканските пътища, за да се осигури пътуване при зимни условия - уверява агенцията. За повишаване безопасността на движение като превантивна мярка ще се пристъпва към затваряне на отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там където се налага заради силния вятър и снегонавяванията е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистване на пътя.

Гражданите и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ –api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2015

1

А"ПИ" Ви моли,да не вдигате скорост по Авто Магистралите по-голяма от 140km/h.
Въпреки,че проектната скорост V max=120 km/h и това е максималната разрешена скорост.Географът Николай Нанков
реши,че V max=140 km/h .После се чудим,защо катастрофите
непрекъснато нарастват.Кой позволява на човек нямащ нищо общо с пътищата,да говори "Компетентно" глупости?