Търсят приемно семейство на 3-годишните близнаци в Пловдив

OFFNews 21 февруари 2018 в 19:47 4417 0

Снимка bTV

Започва процедура по търсене на роднини или приемно семейство на 3-годишните близнаци, които са настанени в болница в Пловдив с наранявания, при което има съмнение, че са жертва на домашно насилие, съобщи bTV. 

Децата бяха приети в болницата в понеделник. Момченцето е със счупен череп и хематом, наложи се да му бъде направена животоспасяваща операция. То е в кома. Състоянието на момиченцето бавно се подобрява.

Двете деца са недохранени и по телата им има синини. Децата тежат по едва 9 кг. 

Майката - 38-годишната Иванка Стефанова отрече децата да са малтретирани. Тя обяви, че гипсов орнамент е паднал върху тях. 

Жената беше задържана за 24 часа, след което беше освободена. Днес тя беше потърсена от социални работници, но не ги е пуснала в дома си. 

В апартамента, в който Иванка е живеела с децата си, са извършени два огледа. Според полицията наистина гипсов орнамент е паднал върху леглото на децата. Няма данни за упражнено насилие. 

Децата обаче са неглижирани. Момиченцето не може да ходи и да говори, мускулите му са атрофирали, съобщи директорът на "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева. 

Социални работници са се свързали с бабата на децата, която живее в Стамболийски. Тя е не е виждала внуците си от година и половина, тъй като майката не е позволявала контакт с тях.

"На този етап при изписването на децата, особено на момиченцето, което ще бъде по-скоро, няма да бъде предприета мярка връщане в семейна среда, тоест нито при майката, нито при близки и роднини, защото процесът на проучване няма да бъде приключил", уточни Танева пред БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови