Tърси се управител на остров Св. Анастасия

OFFNews 08 ноември 2013 в 14:34 5693 5

Остров Света Анастасия. Снимка: БГНЕС (архив)
Остров Света Анастасия. Снимка: БГНЕС (архив)

 

Община Бургас търси управител на остров „Света Анастасия”. Предишен опит на подобно място, очаквано, не се изисква, но към кандидатите за първия в България пост на губернатор на остров има списък с изисквания.

„Трябва да е много смел човек, да не се страхува от бури, от пиратски набези. Няма да му е лесно, но пък със сигурност ще има най-романтичното работно място, най-красивото не само в Бургас, но и в страната. Това е работа, която се случва веднъж в живота”, каза директорът на оперативна програма „Туризъм” в община Бургас Кристина Вълчева.

Кандидатите за екзотичното работно място трябва да разбират от туризъм, да владеят английски и да представят визия как ще превърнат някогашния манастир и затвор в туристическа атракция. „Ще се занимава и с цялата логистика, която няма да е никак лесна. Това е парче земя на 6 километра от Бургас, всички доставки на стоки, превоз на пътници, на персонал, организацията не е лесна”, посочи Вълчева.

Избраният за поста ще тръгва всяка сутрин за работа от моста и пътят му с катараман до работното място ще отнема около 15 минути.

Възнаграждението ще е средно за страната, казаха от общинската администрация. Островът обаче е достъпен само няколко месеца в годината, така че от кандидатите се изисква готовност да работят активно през лятото и малко през зимата.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!