Тапа в центъра на София до 25 септември, слагат нова настилка по 'Шишман'

OFFNews 05 август 2022 в 14:52 4505 2

Улица Шишман

Снимка Архив

Започва реконструкцията на ул. "Шишман"

От 7 август започва полагане на нова настилка на пътните платна на ул. „Шишман“ и ул. „6-ти септември“, съобщи Столична община. 

Строително-монтажните работи включват демонтаж на временната асфалтова настилка, направа на нова пътна конструкция и монтаж на нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите. По време на строителните дейности ще бъде изградено ново улично осветление, нова отводнителна система и допълнително озеленяване.

От 7 август до 25 септември ще се работи в отсечката на ул. „Цар Шишман“ от ул. „Ген. Паренсов“ до ул. „Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и в отсечката на ул. „6-ти септември“ от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Славянска“. Тротоарите пред 133 СУ и 7 СУ ще се работят приоритетно с цел осигуряване на достъпа за началото на учебната година.

По време на строителните дейности ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. „Цар Шишман“ между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“, и от ул. „6-ти септември“ между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Славянска“. В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като в този период пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно. 

За времето на строителството живущите в района ще могат да паркират своите автомобили както в подзона 4, така и в подзона 5. 

През 2021 г. на ул. "Шишман" и ул. "6-ти септември" беше изградена нова подземната инфраструктура в пътните платна – водопроводи, канализация и топлопровод.

Организация на движението: 

От 7 август до 25 септември се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Цар Иван Шишман” между ул. „Ген. Паренсов” и ул. „Ген. Гурко” и по ул. „6-ти септември“ между ул. „Славянска“ и ул. „Иван Вазов“. 

За същия период се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Юрий Венелин” между и бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Иван Шишман“ с изключение на притежаващите стикер за локално платено паркиране в Подзона 4. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2923

2

Cornucopia

05.08 2022 в 16:04

Малоумна работа

-3667

1

fik1

05.08 2022 в 15:06

Не се спряха тия изверги, незабавна оставка на Фандъкова, цяла година беше затворена за буквално едно нищо и сега пак