Свикват извънредно енергийната комисия заради ЕРП-тата

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2015 в 19:13 3352 3

Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев свика извънредно заседание на комисията, на което ще бъдат изслушани представители на електроразпределителните дружества.

Повод за насроченото изслушване е недоволството на абонати на „Енерго-Про“, които са получили две сметки за ток за по 20 дни, но срокът за заплащането им е един и същ.

Тази ситуация много напомня на ситуацията от края на 2012 г., когато абонатите получиха сметки за ток за 45-50 дни.

Според информацията, с която разполагаме, около 67 000 абонати са засегнати. Чуваме за подобни случаи и с абонати на ЧЕЗ. Ще бъдем безкомпромисни и няма да позволим да се повтарят тези ситуации, обяви Добрев, цитиран от „Фокус“.

„Ако очаквате да чуете от мен, че цената на електроенергията ще пада, няма да го кажа. Промените, които предстоят, са за повишаване на санкциите. Те в момента са от 20 000 лева до 1 милион лева. Моето мнение е, че минималната санкция трябва да бъде завишена десет пъти т.е. да започва от 200 000 лева“, допълни Добрев.

Вредно е правителството да говори каква ще е цената на тока. Имахме премиер, който имаше чувството, че цената на тока ще падне с 5% и на следващия ден той падаше с 5%. Една година по-късно сме в ситуация на дефицит между 600 и 800 млн. лева на годишна база. До това водят политическите поръчки за цената на тока, коментира председателят на енергийната комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2015 в 08:30

Енерги Про е българска фирма, ама кой го еня. Или по-скоро би трябвало, защото е тимаджиийска

27.01 2015 в 08:28

А надписани или не са сметките? Има ли грешки?
Някой получил две сметки наведнъж за нещо, което е изконсумирал, а политиците вече размахват големите глоби... Ако ги беше получил със седмица разлика, щеше ли да има разлика. Вчера размахаха глобите по три вестника, завчера глобиха някаква верига, че наистина продавала с намаление!
Е накрая като нищо не остане къде да се работи и ще видим как бюджетът ще ни поеме :))

26.01 2015 в 20:45

Eми ЧЕЗките и австрийските ЕНЕРГИЙНИ ВАМПИРИ трябва не да бъдат "изслушани", а направо ИЗГОНЕНИ. Омерзен съм.
 
X