Свети Валентин. Студът уби бизнеса със сърчица

OFFNews 13 февруари 2012 в 14:12 2894 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Ниските температури уплашиха търговците на подаръци за Деня за влюбените. Централните софийски улици останаха без познатите от изминалите години сергии за сърца и валентинки.

Единствените места, на които могат да се закупят подаръци за Св. Валентин, са магазините за сувенири и бельо. Въпросните магазини са украсени в червено - цветът на любовта - и там могат да се намерят мечета, сърца, свещи и червено вино с плюшена играчка. Цената на подаръците варира между 5 и 15 лв. В магазините за бельо също могат да се открият подходящи подаръци, но тук цената е от 20 до 40 лева. Репортер на OFFNews успя на намери една единствена сергия в центъра на София. Продавачът коментира ,че студът не го плаши, защото това е единственият му поминък и винаги продава на улицата. Всеки път стоката му е различна спрямо празниците, които наближават. Той продава така наречените валентинки, които излизат доста евтино – между 50 стотинки и левче. Предпочитан подарък за празника обаче си остават червените рози. Те са на цена 5-6 лева за брой. Така един голям букет от няколко червени рози с декорации и украса например ще излезе на един влюбен около 60 лева. В един от столичните молове пък предлагат безплатно опаковане на подаръците, стига да са закупени от магазин на територията на мола.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво пречи на българското кино? С директора на Национален филмов център Петър Тодоров разговаря Искра Ангелова (подкаст)