Свещи в памет на жертвите в Израел пред Паметника на Спасението на българските евреи в София

OFFNews 10 октомври 2023 в 21:22 1549 1

Паметник на Спасението на българските евреи в София

Снимка radmin.registersofia.bg

Паметник на Спасението на българските евреи в София

Свещи в памет на загиналите в Израел от терористичната атака на "Хамас" бяха запалени пред Паметника на Спасението на българските евреи в София.

Стотиците присъстващи запазиха минута мълчание в памет на жертвите. След това прозвучаха химните на България и Израел, които бяха изпяти от присъстващи. Дошлите оставиха и цветя.

Свещ запали и посланикът на Израел Йосеф Леви Сфари.

"Еврейският народ е силен и ще превъзмогне и това. Ние ще победим не само заради Държамата Израел и евреите, а защото срещу тероризма трябва точно това - безпощаден отговор и безпощадна борба", заяви Николай Гълъбов, председател на Федерацията на ционистите, цитиран от БТА. 

Бяха казани и молитва за мир и молитва за това отвлечените хора да се завърнат по домовете си.

"Моето послание е никога повече такива неща да не се случват и всички, които са виновни, да бъдат наказани. Да поемат своята отговорност. На света има движения, които смятат, че с насилие с агресия могат да постигнат совите цели. Живеем в 21. век., когато чрез диалог и разбирателство трябва да се разрешават конфликтите", каза организаторът Максим Делчев.

Председателят на Организацията на евреите в България "Шалом" Александър Оскар заяви, че е най-важно да се осъди остро терористичното нападение.

"Да изкажем подкрепа макар и морална със страданието на народа на Израел", допълни д-р Оскар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки