Сухо и горещо, до 34 градуса на сянка

OFFNews 09 август 2018 в 04:16 1827 0

Снимка pixabay.com

Слънчево, а след обяд - горещо ще е времето днес, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури на сянка ще са предимно между 29° и 34°, а в София - около 29°.

Над планините ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, но без валеж. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 27-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

До края на седмицата и в началото на следващата ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в петък след обяд над източната половина от страната, но няма да вали. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и източните райони - до умерен, с източна компонента: до понеделник - от изток-североизток, във вторник и сряда - от изток-югоизток.

В петък и събота дневните температури ще са с градус-два по-ниски, а от неделя отново ще се повишават и максималните в сряда ще са между 31° и 36°. В самия край на периода над западните райони в следобедните часове ще се развие купеста облачност и на отделни места в планините е възможно краткотрайно да превали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !