СУ започна кандидатстудентската си кампания

OFFNews 18 февруари 2019 в 16:10 1674 0

Софийският университет започна кандидатстудентската си кампания за учебната 2019/2020 г.

От днес се приемат заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия. Крайният срок за първата е 15 март, а за втората - 23 май 2019 г.

Заявленията могат да се подадат чрез сайта на СУ (https://online.uni-sofia.bg), на място в Ректората или в бюрата на фирмите в страната.

Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата сесия ще се проведе в неделните дни в периода 24 март - 28 април, а втората - в съботните и неделните дни от 26 май до 23 юни.

Първото класиране се обявява на 9 юли, второто – на 16 юли, а третото – на 23 юли.

В 5 от 119-те специалности не може да се влезе с оценка от матури вместо изпит. Това са регулираните „Право“, „Медицина“ и „Фармация“, както и „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“.

Две са новите бакалавърски програми - „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език) в Стопанския факултет и „Геопространствени системи и технологии“ в Геолого-географския факултет.

На 21 февруари 2019 г. започва участието на Софийския университет в традиционната кандидатстудентска борса. До 21 март кандидатите в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото висше училище в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови