Студентите празнуват, метрото вози цяла нощ

OFFNews 08 декември 2015 в 07:00 2198 0

Студентите празнуват днес своя ден, купоните за 8 декември вече започнаха. OFFNews честити празника на всички бъдещи и настоящи висшисти. 

Празникът се чества за първи път у нас през 1903 година, когато е отбелязан 15-годишният юбилей на Софийския университет "Свети Климент Охридски", а датата по стар стил е денят на патрона му. 

Облаци в празничния ден 

Облачно време, но без валежи и с максимални температури между 6 и 11 градуса, прогнозират от НИМХ към БАН. Преди обяд в равнините и по високите полета ще е все още мъгливо. По Черноморието ще духа умерен североизточен вятър, водата ще е по-топла от въздуха, но вълните ще са от 2-3 бала. Над планините ще има значителна облачност. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра около 2 градуса.

Пускат нощен транспорт в София 

Метрото ще вози празнуващите през цялата нощ, като влакчетата ще бъдат на интервал от 40 минути, съобщи Столична община. Две от автобусните линии, които пътуват до Студентски град, също ще работят и в малките часове - рейсове № 94 и № 280 ще се движат до 5.00 часа извънредно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!