Студът в Европа продължава да взема жертви

ОFFNews 01 февруари 2014 в 08:27 1088 0

Студ
Студът в Европа продължава да взема жертви.

Изключително ниските температури, сковали голяма част от континента, продължават да вземат жертви.

Особено тежка е ситуацията в Австрия. За последното денонощие двама души загинаха от измръзване в южната част на страната. Парализирано е движението по железопътните линии във федералната провинция Каринтия, разположена по границата със Словения и Италия.

В провинцията Тирол властите съветват хората да напускат домовете си само в краен случай.
Метеоролозите прогнозират, че утре вечерта в Южен Тирол ще натрупа още един метър нов сняг, а в Лиенц- до половин метър.
Няколко лавини затвориха редица пътища, като някои райони останаха отрязани от външния свят.
В Украйна мъж на 39 години почина от премръзване в град Черкаси, а друг в същия град бе приет в болница с хипотермия. Лекарите оценяват състоянието му като тежко. Вчера в Черкаси, Киев и редица други областни центрове децата бяха разпуснати във ваканция.

Жертвите на студа в Румъния вече са 13. Според държавния секретар към вътрешното министерство повечето от починалите са бездомни хора, някои от които - консумирали алкохол.
Силни ветрове и снегове възпрепятстваха трафика в Сърбия днес, принуждавайки местните власти да обявят извънредно положение и да изпратят военни хеликоптери за спасяването на заседнали пътници, съобщава агенция "Фокус".
Движението на тежкотоварни камиони бе забранено по пътищата в Северна Войводина, а границата на страната с Румъния, Хърватия и Унгария бе затворена за товарни превози.
Властите изпратиха булдозери да разчистват пътищата около столицата Белград, където над 100 коли бяха заседнали в снежните преспи. Засега от мястото са изведени 24 души, други 20 продължават да очакват помощ.
През нощта срещу петък ветрове със скорост над 100 км/ч удариха източната и североизточната част на Сърбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови