Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Студ и вятър, потенциално опасно време в половин България

OFFNews 13 декември 2016 в 07:49 3165 1

Студено, с валежи от сняг в Северна България и планинските райони и вятър - умерен до силен. Такова ще е времето днес, прогнозира НИМХ-БАН.

Валежите от сняг ще са преди обяд. В южните райони ще валят дъжд и сняг.

Около обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Към 14 часа температурите ще са предимно между минус 2° и 3°, по-високи по Черноморието и в Югозападна България, но с нахлуването на студения въздух ще продължат да се понижават.

Заради вятъра в 15 от общо 28-те области на страната е обявен жълт код, който показва, че времето ще е потенциално опасно.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е значително по-високо от средното за месеца.

Преди обяд над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг. Ще бъде ветровито, със силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-североизток и температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 11°.

Преди обяд по Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 3-5°, вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!