Студ, дъжд и сняг днес, затопляне в края на седмицата

OFFNews 09 март 2021 в 06:07 1944 0

Облаците се увеличават днес, ще превалява дъжд, по високите места и сняг. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от изток-североизток. 

Максималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса. През нощта срещу сряда валежите ще обхванат и Централна България, а в Северозападна ще се усилят и ще са предимно от сняг, според прогнозита на НИМХ. 

Над планините облачността също ще се увеличи. Ще има превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен, след обяд югоизточен вятър. По най-високите върхове на Рила и Пирин вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3, а на 2000 метра - около минус 4°. 

Облаци ще скрият слънцето е край морето, но няма да вали. На брега и сред вълните от 2-3 бала термометрите ще се качат до 8 градуса. 

Утре ще е облачно, ще вали дъжд и сняг. На места ще има виелици и ще се образуват навявания. Температурите ще се понижават и преобладаващите максимални ще бъдат между 1° и 6°, в Горнотракийската низина и крайните югозападни райони – между 7° и 12°. В четвъртък валежите постепенно ще спрат, но времето остава студено. Минималните температури в петък ще паднат до минус 10 градуса на места. През почивните дни и в началото на следващата седмица започва затопляне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови