Стотици отново излязоха на протест за съдебна реформа (снимки)

Невена Илиева 14 юни 2017 в 21:38 6294 11

Снимка Сергей Антонов (offnews)

Нов Марш за правосъдие с искане за реформа в правосъдната система отбеляза четвъртата годишнина от протестите #ДАНСwithme, когато пред Парламента протестиращите се обявиха срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

"От тогава до днес се случиха две важни неща", заявиха организаторите от "Правосъдие за всеки", в момента Пеевски не е шеф на ДАНС, но има и все по-голям дял в страната - в банки, правосъдие и др."

Снимка: БГНЕС

Вторият Марш за правосъдие отново бе под надслов "Няма да мълчим".

Към 18:30 започнаха да се струпват хора около Съдебната палата в столицата, обявявайки се в подкрепа на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, инициатор на правосъдната реформа. Малко повече от 500 души скандираха "Долу Цацаров" и "Мафия", под звуците на рок хитове от зората на демокрацията. 

Протестиращите се обявиха за разделяне на прокуратурата от съдебната власт и назначаване на зам. главен прокурор, който да се бори срещу корупцията по високите етажи на властта. Те искат от президента Румен Радев да проведе обществен и политически дебат и да инициира продължаване на съдебната реформа. Според протестиращите трябва да се свика Велико Народно събрание, което да направи конституционни промени, за да бъде възможна реформата. 

Протестът подкрепиха няколко стотин души, сред които бившият лидер на ДСБ Радан Кънев, журналистът Иво Инджев, Настимир Ананиев, депутат в предишния парламент и бивш член на Движение "България на гражданите" и Васил Гюров от група "Ревю".

Снимка: БГНЕС

Организаторите изразиха подкрепата си към руския опозиционер Алексей Навални, който преди ден получи присъда от един месец затвор за "многократно нарушаване на разпоредбите за организиране или провеждане на митинги". Според протестиращите той е истинското лице на гражданите на Русия и това, което се случва с него, е несправедливо и насилствен опит за потушаване на желанията на обществото. 

Сред протестиращите се присламчиха и няколко човека, част от футболни агитки. Стигна се до спречкване между двама от тях, което обаче приключи за секунди след намесата на полицията, която ескортира марша.

След около час започна и самият марш, който премина през столичния булевард "Княгиня Мария Луиза", площад "Независимост", бул. "Цар Освободител" и завърши пред Парламента. По тези булеварди за кратко бе спряно движението на автомобилите, за да премине тълпата. 

Пред Министерски съвет и Парламента протестиращите спираха със скандирания срещу главния прокурор Сотир Цацаров и правосъдния министър Цецка Цачева. 

Протестът премина спокойно и към 20:30 часа маршът приключи пред Парламента, отново със скандирания. 

Снимка: БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

11

ELPIDA

15.06 2017 в 12:58

@ 10 - Тъпогад-ко, не ти е "отръки" да разконспирираш !
Малко ти е ииииии "Лубянка" !

7568

10

Tabadatko

15.06 2017 в 10:05

"Професора" = ВОЛЯ = Денис Ризанов = РедорДед = Умен = ЕЛПИДА = Трол. Не се бъркайте. Това е един и същи човек. Но със сигурност се е разходил до центъра вчера. Даже го има сниман ето тук https://www.facebook.com/yvobojkov?fref=ts във видеото На Живо с времетраене от час и половина. Можете да го видите след 52:30 заедно с приятели му по район за разпространение на наркотици. Ето какво прави и в свободното си време:

1.https://clubz.bg/53275-momcheta_s_maski_i_agneshki_glavichki_pred_vss_snimki
2. https://offnews.bg/temida/razbitata-grupa-narkoplasiori-imala-zapazena-marka-napadenie-s-mac-655159.html

26179

4

ELPIDA

14.06 2017 в 23:07

Протест...Съдебна палата....
Офффф, куче влачи параход !
 
X

Да помогнем на украинските деца!