Столичните квартали ''Изток'' и ''Христо Ботев'' без вода заради ремонти

OFFNews 25 ноември 2021 в 05:24 938 0

Снимка Pixabay

Планирани ремонти ще наложат спиране на водата в столичните ж.к. "Изток" и кв. "Христо Ботев" днес, 25 ноември, предупреждава "Софийска вода".

В "Изток" няма да има вода от 9 до 17 ч на:

- ул. „Чарлз Дарвин“ - от ул. „Акад. Методи Попов“ до ул. „Незабравка“;

- ул. „Незабравка“ - от ул. „Чарлз Дарвин“ до ул. „Майор Юрий Гагарин“.

Причината е изграждане на водопровод по "Георги Бакалов". Ако дейностите продължат над 12 часа, ще има водоноска на "Чарлз Дарвин" и "Акад. Методи Попов".

В целия кв. "Христо Ботев" водата ще бъде спряна от 9 до 21 ч, за да се подменят спирателни кранове. Ако работата продължи над 12 часа, ще има водоноска на ул. 514 и ул. 511, до училището.

Строително-монтажни работи по бул. "Цариградско шосе" ще наложат спиране на водата от 22 ч на 25 ноември до 1 ч след полунощ на 26-и в кв. "7-ми 11-ти километър". При продължителност над 12 часа хората може да вземат вода от водоноска, която ще бъде паркирана в локалното платно на булеварда, при отбивката за "АТМ" център.

Ремонтите ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като ограничат максимално риска от аварии. Засегнатите от спирането на водата може да се информират допълнително на тел. 0800 121 21 на "Софийска вода" или да следят текущите дейности на терен тук: https://sofiyskavoda.bg/water-stops. Сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) им дава възможност за абониране за съобщенията за прекъсване на водоподаването чрез имейл или SMS.

„Софийска вода“ АД се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови