Столични общинари настояват за отговори за аварията в метрото

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2021 в 19:32 2096 0

Председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност да свика извънредно заседание на органа този петък, 22.01.2021 г., на което съветниците да получат от Метрополитен отговори за аварията по третия метродиаметър - това поискаха столични общинари от комисията по инициатива на Симеон Ставрев от Демократична България.

Съветниците се позовават на правилника на СОС, според който такова заседание се свиква от председателя при извънредни обстоятелства по искане на една трета от общинарите в съответната комисия.

Общото искане от страна на общинските съветници Симеон Ставрев, Владислав Панев, Михаил Ставрев, Калоян Паргов и Альоша Даков дойде след отказ от страна на председателя на комисията Карлос Контрера да свика извънредно заседание при първото настояване за това, отправено писмено в деня на аварията от Симеон Ставрев.

Те настояват комисията да получи отговор на ключови за аварията въпроси от изпълнителния директор на „Метрополитен“ ЕАД, както и на други служители на дружеството, ако той смята, че могат да информират по-добре от него относно причините за аварията и прогнозите за нейното отстраняване.

“Това не е първият проблем с третия метродиаметър. Както знаете, на Медицинска академия пропадна тротоарът, на "Хаджи Димитър" протече таванът, за един уикенд беше спряно метрото, защото трябваше да се ъпдейтва софтуерът. В крайна сметка това е пълен скандал, защото метрото е чисто ново, само на 5 месеца”, заяви Ставрев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови