Столична община търси инвеститор за строеж на спортна сграда в Лозенец

OFFNews 07 февруари 2022 в 12:42 2023 0

Столична община обявява конкурс и набира партньори за учредяване на срочно и безвъзмездно право на строеж върху общинска собственост в квартал „Лозенец“. 

Решението на СОС е от юли 2021 г., с него се дава съгласие чрез публично-частно партньорство да бъде изградена спортна сграда върху обект, близо до 21 СУ „Христо Ботев“. Строителството трябва да завърши до 2 години от сключването на договора.

Инвеститорите трябва да бъдат спортни клубове, федерации и организации и ще бъдат оценявани по следните критерий: свободно използване на спортния обект от гражданите, като максимален брой точки получава участникът, който е предложил най-много часове за използване на спортния обект от ученици, учащи в училищата на територията на района и граждани; разгъната застроена площ, като максимална оценка получава участникът, предложил най-голяма разгъната застроена площ; срок за учредяване на правото на строеж, като максимален брой точки получава участникът, предложил най-кратък срок на правото на строеж и оценка по технически показатели, като максимален брой точки получава участникът, предложил най-много мерки за гарантиране на качеството на изпълнение на строителните работи и мерки, които касаят социалните и екологичните аспекти на строителството. 

Столична община получава безвъзмездно изградената сграда и подобренията, извършени в имота, след изтичане на договора.

Конкурсната документация ще бъде разгледана и одобрена от Комисията по спорт към СОС и ще бъде публикувана на страницата на Столична община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!