Столична община пак раздава цветя, храсти и градинска мебел

OFFNews Последна промяна на 27 април 2017 в 11:43 3668 1

Снимка citybuild.bg

Столичани, които искат да направят пространството около дома си цветно и чисто, вече могат да кандидатстват по програма "Зелена София" за 2017. 

Програмата подкрепя и стимулира проекти за озеленяване и изграждане, подмяна или естетизация на елементите на парковото обзавеждане в зелените площи общинска собственост като предоставя безвъзмездно на регистрирани етажни собствености, неправителствени организации и читалища на дървесна и храстова растителност, цветя, паркова мебел, материали и инструменти за ремонт и поддържане на облагородените пространства. 

Чрез съчетаване на гражданските идеи и активност и подкрепата на Столична община Програмата е насочена към подобряване на условията за живот и отдих на прилежащи територии и околни пространства в жилищните квартали, подкрепа на местните инициативи и доброволчество, повишаване качеството на живот и социалното общуване.
Крайният срок за подаване на проектните предложения в деловодствата на районните администрации, на територията на които ще се изпълняват конкретните проекти, е до 17,00ч. на 29 май 2017 г.

На страницата на Столична община в раздел „Околна среда“ в рубриката „Програми и проекти“ са публикувани документите за кандидатстване по Програма „Зелена София“ за 2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови