Столична община очаква повече приходи от сделки с недвижими имоти

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2021 в 10:21 747 0

По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021-а година, е резултатът от добре свършена работа през изминалата година. От една страна се дължи на повече привлечени пари от държавата, от друга на защитените европейски проекти, по които има осигурено финансиране.

Освен това очакваме и ръст на приходите по отношение на сделките с недвижими имоти, както и от такса смет за новите апартаменти и офиси, които се строят. Категорично обаче няма да се увеличават размерите на местните данъци и такси за столичани през 2021–а година, заяви пред BulgariaOnAir общинският съветник от ГЕРБ и председател на комисията по финанси на СОС Георги Георгиев.

„140 млн. лева са предвидени за основния стратегически приоритет - изграждането на нова инфраструктура. Целим завършването на втория и третия градски ринг, чрез които ще се облекчи значително трафика в столицата. Прогнозата е с 1/3 да намалее трафикът, който минава през центъра на града. Предвиждат се повече пари за ремонти в кварталите - 50 млн. лева, от които 10 млн. лева ще бъдат пряко на разположение на районните кметове.

Осигуряването на места за всички деца в яслите и детските градини е неотложен приоритет. В края на миналата година кметът на СО Йорданка Фандъкова подготви и СОС прие програма за справяне с недостига на места в детските градини и ясли до 3 години. През тази година ще се инвестират 66 млн. лева за изграждане и разширяване на 45 сгради. 1,6 млн. лева са отделени за проектиране на 16 нови сгради за детски градини, които да включим в строителната програма догодина, каза още Георгиев. 

По отношение на критиките на опозицията към бюджета Георгиев коментира, че най-често се предлага да се дадат повече пари за всичко, но не се казва откъде ще дойдат тези пари.

„Бюджетът е баланс между приходи и разходи. И тъй като тези предложения нямат такъв анализ, няма как да бъдат подкрепени от нас. Но когато възприемаме техни предложения или забележки, така или иначе опозицията гласува против бюджета.“ Всеки разумен съвет и критично мнение ще бъде разгледано при обсъждането на бюджета, посочи още председателят на комисията по финанси на СОС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !