Стефан Стойков: Бих се върнал в България, ако имам шанс

OFFNews Последна промяна на 13 април 2015 в 09:03 8652 11

Снимка cbs4indy.com

Стефан Стойков

Ако имам шанс, бих се върнал в България, обяви пред Нова телевизия 18-годишният българин Стефан Стойков, който приет в едни от най-престижните университети в целия свят.

Стайков обяви още, че е бил вдъхновен да постигне този успех от майка си, която чисти домове. 

"Когато дойдох не разбирах изобщо английски, малко по малко започнах да научавам езика. Поставях си задача на ден да научавам повече", разказа още момчето, което се е пренесло да живее от България в САЩ с родителите си на 8-годишна възраст.

Стефан смята, ме не е много по-различен от другите чужденци в училищата в САЩ.

Той все още не е решил в който от престижните университети да учи.

"Справям се добре по всички предмети. Харесва ми историята, но не знам дали няма да си избера нещо друго да уча", коментира още момчето.

Стефан Стойков е приет в осемте от „Бръшлянова лига" (Harvard, Yale, Princeton, Brown, Columbia, University of Pennsylvania, Cornell и Dartmouth).

Стефан живее със семейството си в в Индианаполис, щата Индиана, от 10 години. Те емигрирали от България, след като майка му и баща му получили зелена карта. В САЩ те заживели в двустаен апартамент при леля му и чичо му.

Няколко месеца по-късно родителите на Стефан се развеждат. Майката намира работа като домашна помощница и отглежда сама Стефан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2015 в 00:01

За тези които викат че е забравил че е българин и че не идва в българия значи нищо незнаят, преди да говорите глупости седнете и помислете, аз съм му братовчед и знам че всяко лято си идва в България също да кажа че когато е в България той говори САМО НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК затова пак казвам преди да говорите глупости помислете

15.04 2015 в 10:39

Въобще да не се връща !!! Историята за последните 25 лета недвусмислено ни показа и неоспоримо доказа, че точно такива Ю-Пи-та ни разбиха държавата. Това момче вече е частично "облъчено" и след края на "обучението" си ще бъде тотално зомбизирано. То няма да може да разбира състоянието на действителността поради силното и необратимо "набълбукване" на което ще бъде подложен. Така че - да си стои там. И да не дава господ да "вдига ръка" срещу България. Това със сигурност ще бъде отчетено от Господ, а той както знаем - не прощава. Амин

14.04 2015 в 18:20

Е как да говори на български ,като интервюто е правено от американска телевизия в училището му ?

Браво на Америка, че не дели хората и им дава реално равни шансове.

13.04 2015 в 13:24

Видимо много "специалисти" и "гурута" са се произнесли, дават акъл и мнение.Все пак това ни е национална черта.То затова и в ада до казана с българите нямало пазач...сещате се защо.
Стефан ще учи в Харвард,а не примерно в НБУ,или пък направо да си купи диплома,което е пример за "успял" човек според родните,български стандарти.

13.04 2015 в 11:04

АКО НЕ Е ГОВОРЕЛ НА БЪЛГАРСКИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА Е СРАМ ЗА ТОИ "АЙНЩАЙН".МАЙКА МУ И СЕГА НЕ ЗНАЕ АНГ.ЕЗИК И У ДОМА СИ ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ.ТОВА Е ГАНЬО,БЪРЗО ЗАБРАВЯ И ЕЗИК И РОД.ОТВРАТИТЕЛНО Е АКО Е ИСТИНА.НО ФИЗИОНОМИЯТА НА ТОЗИ " ГЕНИЙ" НЕ МИ ВДЪХВА ДОВЕРИЕ,НЯКАК МАЗЕН МИ СЕ СТРУВА.

13.04 2015 в 10:29

Браво на момчето, за сега добре и все пак пилците се броят на есен, има още много да се доказва, дано успее, а това с шанса е от куртоазия и наивност на младежа. Чудна работа, КОЙ и защо обръща такова внимание на едно момче не по-различно от останалите наши дечица спечелили олимпиади, уважението и възможността да учат в престижни учебни заведения по света и то в повечето случай в областта на природните науки, какво се крие в тази сензация и КОЙ ни дроби попарата, а дано не съм прав, но няма крушка без опашка.

13.04 2015 в 10:19

Шансът струва 1000$ и се казва билет.

13.04 2015 в 10:13

Ако се върне в България ще го забутаме в пета глуха или ще го поставим да се подмазва и нагажда на някой комуняга и ДС за нищожна заплата.Такава е съдбата на много интелигенти по принципв България.Щом не лъже и не краде и иска да си свърши работата,на която биха го назначили то: ако е от женски пол ще гледаме да гоомъжим за някой мафиот горе за благодарност,че той е мафиот с нас горе,аако пък този долу е от мъжки пол и трябва да го издигаме горе то тойтрябва да е от звяр нагоре татака да го издигнем.Е,гати,разбирането и уникалното поведение наше българско защото друго такова няма по света!

13.04 2015 в 10:00

Нека се върне момчето - но през лятото само! И най-вероятно на куково лято...:-)

13.04 2015 в 09:41

Стига с тези глупости! Нали слушах интервютата с него - няма една дума на български! Отдавна е забравил, че е българин!