Стартира коледната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие 4“

OFFNews 06 декември 2016 в 14:57 2812 0

С настъпването на семейния и свят месец декември започна коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“- „Тази Коледа чудесата правите Вие 4“.

„Тази Коледа чудесата правите вие“ не е от типичните благотворителни кампании, които се организират около 25 декември. Целта на инициативата е да ангажира и вдъхнови служителите на големи и малки социално отговорни компании да организират сами малки благотворителни събития в офиса, с които не само да повдигнат коледния дух и да сплотят екипа си, но и да дарят средства и да покажат своята съпричастност към това нито едно българско дете да не попада в изолацията на социалните институции, а да живее сигурно и обичано в семейство.

"Тази Коледа чудесата правите вие" се отличава и с това, че Фондация „За Нашите Деца“ предлага на сайта на кампанията различни иновативни и забавни идеи, с които компаниите могат да изненадат своите служители и да внесат духа на Коледа в техните офис пространства. Всяка бисквитка крие 12 различни инициативи - например, Коледно кино, Коледна викторина, Коледно караоке, Коледен базар и др.

25 социално отговорни компании вече заявиха желание да се присъединят към „Тази Коледа чудесата правите вие“, някои от тях вече започнаха да осъществяват избраните от тях идеи. Най-популярни и харесвани от нашите предложения се оказаха тези, скрити под бисквитки 1 и 2 - Вкусът на Коледа и Коледен базар.

Офисите на компаниите, избрали опция 1, не само ще засияят от светлината, идваща от лампички и други коледни украшения, но и ще носят апетитния вкус и мирис на Коледа. Сетивата на работещите ще бъдат съблазнени от аромата на различни коледни гозби и сладки, канела и топъл шоколад и много други кулинарни изкушения, приготвени лично от тях. Коледния базар, от друга страна, дава шанс на забравените и скрити в кашони, някъде на тъмно в мазето, вещи да намерят своя нов дом.

Част от компаниите са поели отговорната задача да оставят въображението на служителите си сами да измислят благотворителна кампания, с която да подкрепят каузата на фондацията. Един от участници, например, възнамерява да организира онлайн търг.

Миналата година „Тази Коледа чудесата правите вие“ успя да обедини 60 малки и големи компании в името на една цел - осигуряване на щастливо детство на най-уязвимите деца в България.

Съвместните усилия донесоха близо 40 000 лева, които бяха инвестирани в институциите и услугите, с които фондацията работи.

С набраните средства от четвъртото издание на кампанията фондацията ще спаси бебета от раздяла с техните семейства, ще обучи нови приемни семейства, ще помогне на деца със затруднения в развитието си да имат пълноценен живот и на бебетата в Детска къща да намерят своето ново семейство.

Тази година фондацията се надява, че още повече фирми ще се включат в благотворителната инициатива, която не само ще помогне на нас, но и ще даде на участниците емоционалната удовлетвореност от извършването на едно добро дело.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови