Стъпка по-близо към отпадането на визите за пътуване в САЩ

Йорданка Веселинова 02 февруари 2024 в 14:50 14043 5

Снимка U.S. Embassy Sofia

Майкъл Дж. Гриър, генерален консул на САЩ в България

България отбелязва напредък към отпадането на визите за пътуване в САЩ, каза Майкъл Дж. Гриър, генерален консул на САЩ в България по време на днешната церемония по връчване на визите за първите одобрени за лятна бригада студенти.

Пред журналисти в посолството Гриър коментира, че правителството на България неотдавна е назначило национален координатор за програмата за безвизово пътуване, който постига голям напредък:

"Според мен за тези няколко месеца България постигна по-голям успех, отколкото за целия период от идването ми в страната като консул", заяви той.

Гриър каза още, че България се ползва с подкрепата на САЩ за присъединяването ѝ към тази програма:

"Така че аз съм оптимист и ние ще направим всичко, за да подкрепим България по пътя ѝ към присъединяване към програмата за безвизово пътуване", заключи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

4

Bad Horse

02.02 2024 в 17:18

10%? Значи при мен е било супер лош ден. Докато си чаках реда отказаха на 3-ма от 6 човека. Те боботеха нещо на развален англиски или на български, и не ги слушах, но им отказаха вежливо.

Този ден в София, само в посолството хората бяха вежливи. Декември, мръсни улици, мизерна украса за празниците, навъсени хора, включително продавачи и сервитьори, на които исках да дам пари срещу стока/храна.

За какво им са още българи в Америка? Да ги гледаме намръщено докато си хвърляме фасовете и плюем на тротоара?

3251

3

динозавър

02.02 2024 в 17:05

Четете преди да пишете. Преписано от сайта на посолството на САЩ в София: Генерален консул: Майкъл Дж. Гриър. Посолството да чете оффнюз и да се учи. И да преименнова длъжността в нещо по.

2073

2

Johnny B Goode

02.02 2024 в 16:45

Писна ми политици и журналя вече 20 години да обясняват колко близо сме били до безвизов режим с Щатите. Като топките при полов акт - още малко и ще влезем.
Истината е съвсем друга. а да влезе една страна във VWP програмата, едно от изискванията е предходната година да има по-малко от 3% отказани визи. А нашите са 10%.
Така че няма значение колко туристически парламентарни делегации се разхождат до Щатите, колко конгресмени "приятели на БГ" се изкажат, че ни подкрепят, ние сме отвън. Поне засега.

1215

1

Lyubo

02.02 2024 в 15:29

Офнюз, такава длъжност генерален консул на посолство няма !
Ако дадена страна има в друга генерално консулство, то тогава
ръководителят му е генерален консул.
А доколкото знам САЩ нямат у нас генерално консулство.
 
X

Да помогнем на украинските деца!