Станишев: Никакви постове в митниците не са търгувани

Нели Чолашка 14 януари 2014 в 15:01 1680 8

Сергей Стенишев
Сергей Стенишев

"Не отговаря на истината твърдението, че са търгувани постове в митниците. Никакви постове не са търгувани, няма как да бъдат търгувани".

Това обяви Сергей Станишев в отговор на въпрос на OFFNews как ще коментира твърденията на Петър Якимов от "Легия Антимафия", че назначенията в митниците са изтъргувани лично от лидера на БСП срещу финансова подкрепа за проекти на партията.

Преди да отговори на въпроса Станишев попита: "Извинавайте, кой е Петър Якимов". Следа това си спомни и се извини, че не помни имена, а има и съвпадения (ГЕРБ има депутат Петър Якимов).

"Единственото нещо, което аз съм поставял като изискване към ръководителя на митниците, защото съм имал една среща с него преди да бъде назначен, за да имам представа за неговата личност и неговите намерения, е това митниците да работят така, че да събират приходи за държавата и да се спрат порочните практики на ГЕРБ.

За съжаление много системи в държавата са ужасно разградени, прогнили през последните 4 години. Както знаете, всичко лесно се руши и трудно се възстановява" коментира Станишев.

Той обяви, че очаква новите кадрови назначения да са на професионалисти, които да донесат резултат по-добра събираемост.

Има още много работа да се свърши, аз с каквото мога като народен представител ще помагам с каквото мога, каза в заключение лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!