Среща с влогърите Анди и Дани в столичен мол се размина на косъм без инциденти

OFFNews 16 септември 2022 в 10:09 14832 0

Анди и Дани

Снимка youtube

Анди и Дани

Полицията предотврати инцидент при масово събиране на деца в столичен мол вчера.

Среща с влогърите Анди и Дани в Mall of Sofia събра стотици техни привърженици. Неочаквано големият интерес и липсата на подходяща организация обаче поставиха под риск присъстващите.

Влогърите Анди и Дани имат над 600 000 последователи в каналите за видеосподеляне.

Притеснени от сериозното струпване на деца, влогърите сами подават сигнал към полицията. След това Анди и Дани са отведени в 3-то РУ, където са дали обяснения.

Вълна от недоволство обхвана социалните мрежи след провалената среща. Появиха се снимки и видеа от събитието вчера, от които ясно се вижда, че ситуацията е била повече от опасна.

"В един момент, може би около 5 часа, стана нещо страшно, въздухът взе да не стига. Хората бяха прекалено претъпкани, отвсякъде се чуваше да не би да се повтори случаят с "Индиго", хората вдигаха децата си на раменете, просто за да може да дишат. Някаква паника настъпи буквално, нямаше абсолютно никаква организация от страна на мола", обясни Димитрина Димитрова-Маргин, майка на дете, присъствала вчера на провалената среща, цитирана от БНТ.

В специално съобщение на фейсбук страницата си от Mall of Sofia са написали следното:

"Поради огромния интерес на фен срещата на Andy Studio в Mall of Sofia, с огромно съжаление съобщаваме, че събитието беше отменено от органите на реда поради мерки за сигурност.

За нас е изключително важно здравето и сигурността на нашите посетители и решението бе взето, за да се избегнат евентуални нежелани последици.

Благодарим за разбирането!".

Според полицията е бил предотвратен сериозен инцидент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови