Специализирано звено ще проверява за растителни мазнини в млечните продукти у нас

OFFNews 28 април 2018 в 14:54 15609 0

Снимка МЗХГ

Твърдо сме решени да прекратим практиката с влагането на растителни мазнини в млечните продукти, заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на откриването на Националното изложение по животновъдство.

Някои ферми влагат растителни мазнини, това се вижда от потребителите и компрометира качеството на българските сирена и кашкавали, подчерта Порожанов.

В началото на седмицата МЗХГ публикува за обществено обсъждане промяна в наредба, която забранява в едно и също млекопреработвателно предприятие да се преработват мляко и растителни мазнини.

Специализирано звено към министерството ще извършва проверки. Където има съмнение за нерегламентирано влагане на растителни мазнини в млечни продукти, там ще са екипите на министерството, обяви Порожанов.

Министърът на земеделието, председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни Десислава Танева и кметът на Сливен Стефан Радев откриха днес Националното изложение по животновъдство.

Продукти от над 15 български ферми се предлагат по време на изложението, което ще продължи до 29 април до Сливен (на разклона за с. Мечкарево).

Посетителите могат да закупят млечни и месни продукти, вино и мед. На изложението са представени над 700 елитни животни под селекционен контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков