Спаси София: Защо само релсите на Графа имат акт 16 година след ремонта

OFFNews 13 март 2020 в 12:01 10404 1

Столичната улица "Граф Игнатиев" все още няма акт 16, почти година след края на ремонта, алармира общинският съветник от Спаси София Борис Бонев в питане до кмета Йорданка Фандъкова. 

С изключение на трамвайното трасе, за останалата част от строителния обект не е издаден Акт 16 от ДНСК - нито за улиците Граф Игнатиев и Солунска, нито за площадите Славейков и Гарибалди, нито за градината пред Св. Седмочисленици, подчертава Бонев.

“Няма логично обяснение защо Столичната община не е започнала процедурата. Този факт поражда съмнения, че Общината знае за известни проблеми в проекта, поради които Акт 16 може да бъде отказан и ул. Граф Игнатиев да не може да бъде въведена в експлоатация. Не разбирам как трамвайното трасе получи Акт 16 за три дни, а останалите части от проекта не получават такъв повече от една година.”, констатира Бонев. 

Фандъкова отговори, че тя няма правомощия да издава Акт 16 и не въвежда в експлоатация обекти след ремонт. Това право има само Дирекция национален строителен контрол (ДНСК). 

Строителният надзор е подал такова искане до ДНСК на 29 юли 2019 г., пише в отговора си Фандъкова.  "ДНСК е поискала допълнителна документация, тя е предоставена и предстои назначаването на приемателна комосия за издаване на Акт образец 16", се казва в писмения отговор на питането на Бонев от Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Biser

13.03 2020 в 15:15

Ех, тоя Граф, все нещо не е наред там?! Докога все ще има драми и ремонти? Няма ли да си бъде нормална улица, каквато беше?!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки