Спаси София: Автобуси и трамваи ще вървят по-бързо

OFFNews 27 юли 2021 в 13:21 1744 0

Нови ускорени разписания по основните автобусни и трамвайни линии, с което се цели подобряване на условията и скоростта на пътуването и привличане на нови пътници в градския транспорт. 

„Основен наш приоритет е да направим градския транспорт по-атрактивна алтернатива на колите, за да може повече софиянци да го използват, а с това да намалим задръстванията, замърсяването на въздуха и загубата на време в търсене на места за паркиране”, твърди независимият общински съветник Борис Бонев.

След като в БУС лентите вече почти не влизат нарушители, няма причина автобусите по тях да се движат толкова бавно. Затова предложихме актуализирани разписания, които ще доведат до по-бързо придвижване по най-натоварените линии като 11, 72, 76, 94, 204, 305, 604 и др. Това ще позволи десетки хиляди пътници на ден да пътуват по-бързо и да предпочетат градския транспорт особено там, където той има обособено трасе и изпреварва колоните от автомобили”, каза още Бонев.

Градските активисти са постигнали и ускоряване на отделни трамвайни линии като 3, 4, 6, 10, 11, 12 и 18, които ще пътуват по-бързо както в извън пиковите, така и в пиковите часове. Благодарение пък на предложение на Общината и инж. Иван Николов ще бъдат ускорени и редица крайградски линии като 58, 59, 63, 64, 66, 69, 70 и 98. 

София има спешна нужда от размах и коренна промяна на градския транспорт, защото градът ни не може да си позволи да остане все така задръстен, замърсен и хаотичен. Ако зависеше от мен, градският транспорт щеше да бъде приоритет. Убеден съм, че само с евтини организационни мерки, в рамките на година, той може да се превърне в истинска алтернатива на колите, категоричен е Бонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови