Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Спасената в Рила туристка била ясновидка, оцеляла по чудо

Жената не се обадила за помощ, може да изгуби краката си

OFFNews 21 януари 2021 в 08:39 8014 0

42-годишната туристка Кремена Манова, която оцеля цяла нощ в Рила при минус 20 градуса, е в столична болница. Има опасност жената да изгуби и двата си крака заради измръзването, съобщи Нова тв. 

Тя е тръгнала на поход към Седемте рилски езера без екипировка. По думите на планинските спасители, които са я открили, Кремена не е потърсила помощ, защото не е искала. Тя не се е обадила на своите близки и приятели, въпреки че е имала телефон, информира БНТ. Забравен багаж подсказал на спасителите, че в планината бедства човек, и след преход те я намерили премръзнала, изтощена и с тежки травми. 

Тя си пееше песни и ми сподели, че е тръгнала по божията пътека. Това явно ѝ е дало сили да не заспи, каза Божидар Джокин, планински спасител, по бТВ. Единственото, което я е спасило е, че не е заспала, явно нещо я държало будна, може би вярата ѝ, заяви той. 

Казала е на служителите на лифта, че ще спи под звездите в иглу. Чудно е, че е стигнала до такава височина с тези обувки и дрехи. Нямаше дори ръкавици и шапка. Заради студа не можеше да си движи краката от кръста надолу, разказаха още спасителите.

Кремена Манова живее в село Пиперков чифлик, близо до Кюстендил. Местните твърдят, че тя е ясновидка, и не са изненадани, че се е озовала в планината заради желание да се докосне до свръхестественото, разказа Нова тв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!