СОС кръщава улица до Герена в София на Милен Цветков

OFFNews 09 май 2022 в 08:39 1447 0

Снимка Архив

Улица в квартал Подуяне да бъде кръстена на журналиста Милен Цветков, който загина преди 2 години след като колата му беше пометена на кръстовище в София, предлага общинският съветник от "Демократична България" Симеон Ставрев. 

Предложенето да се преименува част от ул. "549" е на колегите на Милен от ТВ1, която се намира на същата улица и в която той води предаването "Алтернативата". Тяхната подписка е приложена към доклада на Ставрев, който е в дневния ред на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. 

Смятам, че тяхното предложението заслужава да бъде подкрепено, защото Милен Цветков е оставил ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София. Той беше силно разпознаваема и много добре приета личност в столицата, пише в мотивите си общинският съветник. 

Улица „549” в район Подуяне е разделена на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“. Тя е сравнително къса - започва от бул. „Владимир Вазов” непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевски гробища. Предстои строителството и на метростанция в близост до нея. Точно тя е подходяща да бъде преименувана, обяснява Ставрев.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови