Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

София, Пловдив и Варна ще привличат заедно инвеститори

OFFNews Последна промяна на 08 април 2021 в 13:39 777 0

София, Пловдив и Варна обединяват усилия за привличане на инвеститори. 

Столичният общински съвет одобри днес предложението на зам.-председателя на групата на ГЕРБ-СДС Николай Стойнев да бъдат подписани меморандуми с пловдивската и варненската община за обмяна на опит и съвместни инициативи за насърчаването на бизнес средата.

Използвайки изградените в своята досегашна дейност контакти, трите общини ще могат да изготвят и насърчават притока на взаимна икономическа информация, статистика, търговски данни и инвестиционни политики, подчертава в предложението си Стойнев, който е и председател на надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции.

Столична община, община Пловдив и община Варна ще работят заедно и за организирането на търговски панаири и изложения, както и за изграждане на национални, европейски и световни партньорства, с цел реализацията на различни проекти, които да спомогнат за развитието съвместните им дейности. 

Меморандумите ще бъдат подписани от кметовете на трите общини, а идеята за сключването им е на екипа на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови