Собственик на механа е заподозрян, че е отровил 7 бездомни кучета в Цигов чарк

Диана Варникова 07 юни 2022 в 18:04 4364 3

Собственик на механа в курортното селище Цигов чарк край язовир „Батак“, чието име засега спестяваме заради разследването, е заподозрян, че е хвърлил отрова на 7 бездомни кучета и те са умрели.

Това разказа очевидец на „наказателната акция“ в родопския курорт.

Истина е, че безстопанствените кучета обикалят в района, където има заведения, за да търсят храна, но това ли трябва да е човешкото отношение към животните, пита свидетелят.

Той се е обадил на телефона за спешни повиквания 112 и е подал сигнал за масовото избиване на кучетата. Сигналът е препратен към полицията в Батак, която ще извърши проверка.

Най-вероятно ресторантьорът е искал да се отърве от кучетата, за да не гонят клиенти от заведението му и е решил да ги отрови.

Туристите са възмутени от жестокото причиняване на смърт на животните, чиито трупове лежат край пътя до частни вили и хотели в Цигов чарк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

305

5

Katz

08.06 2022 в 01:11

Я да чуем кои НПО-та нищо не правят? Щото аз лично доброволствам в едно такова и е помогнало на толкова кучета, котки, коне и две прасета, колкото тъпият Ганьо не може и да проумее. НПО-тата са единствените, които работят по въпроса и вършат някаква работа. Без тях щяхме да имаме сто пъти повече кучета, щото няма сила, която да спре българската простотия.

210

3

Merc

07.06 2022 в 20:11

Ганьо е безсмъртен !
На него все някой му пречи. В случая бездомните кучета.
И си решава проблема , като ги трови.
Друг Ганьо си решава проблема с разгонената и некастрирана женска , като изхвърля бебетата и из пущинаците
Трети Ганьо - кмет или общинар си прибира в джоба парите за кастрация и контрол на популацията на бездомните животни и си решава проблема като ги натовари на бус и ги изсипе в съседната община.
Не сме в Европа , не сме дори и и в 20 век по отношение на състрадателността ни към слабите и беззащитните. Не сме ХОРА....

305

2

Katz

07.06 2022 в 19:50

Аре бе, безсилие! Да ходи да трови тия, заради които има бездомни кучета, ама за това няма топки, нали? Понеже е пълно с прости чобани като ей тоя, затова има бездомни животни или пък падат от небето?
Аман от подчовеци.

 
X

Да помогнем на украинските деца!