Шофьор на автобус отказа да качи инвалид, плащали му малко

OFFNews 17 август 2016 в 09:32 12767 12

Снимка БНТ

Шофьор на автобус в София отказа да помогне на мъж в инвалидна количка, защото не му плащат за това. 

Водачът на автобус № 72 не пожелал да спусна платформата за достъп на инвалиди и обяснил на възмутените пътници: Трябва да сляза и ръчно да направя това, не е мой проблем и, ако получавах достатъчно пари, можеше и да го направя", съобщи БНТ. 

Мъжът в инвалидната количка се качил, влачейки се, в автобуса, съдействие му оказали част от пътниците. 

Линия 72 е една от малкото частни в София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

12

Boyan Bonchev

18.08 2016 в 09:36

Прав е г-н Костов. Ето например, той направи едно добро - реално заличи дясната опозиция в България. И какво? Никой не му е благодарен. Е, освен бившото ДС. Но той няма нищо общо с тях и не им иска благодарността.
Ето друг пример. г-н Костов има доста парици. Ами доста са... Както и да е, да не му броим залъците на човека. Лошото е, че той си направи кариерата на гърба на поколението, което вярваше в относителния успех на така наречения преход. И какво - к*р благодарност от негова страна.
Е, като няма благодарност поне да имаше малко срам. Ама то г-н Костов си е така....

20699

11

Новак

17.08 2016 в 20:33

Спасе, хубавото е , че голяма част от поколението 20+ (и то свестната) има неограничен достъп до информация, те са отворени към света за разлика от нас. Те всички говорят чужди езици и общуват със света. Те пътуват и могат да видят и да се учат. Аз виждам много свестни хора в тях - виж развитието на ИТ пазара, виж Телерик - в болшинството си това са хора между 20 и 30 години. Те не само не отстъпват, а даже са много по-добри от "западните" си връстници За това съм оптимист - те са в широкия свят и милиционерите не могат да ги облъчат. Просто трябва да дойде тяхното време. Естествено, че има и другото - рожбите на чалгата и силиконовата култура. Но мисля, че те няма да могат да управляват първите. Просто няма да им позволят така като ние допуснахме това.

12150

10

Spas Trashliev

17.08 2016 в 19:52

Новак, поколението 20+ е поразено от друга изкуствена и лицемерна ценностна система, която за разлика от комунизма е изключително пристрастяваща и приятна, а и също не им е никак чуждо как липса на ценности, освен безогледно забогатяване и нагаждане водят до един изключително охолен и весел живот. Да си напорист, безскрупулен, селски полу-мутрафон е високо търсена трудова характеристика в България. А Динко е национален герой, Бойко е шеф на всички.

20699

9

Новак

17.08 2016 в 18:04

D, оптимист съм за поколението 20+. Оптимист съм и защото споделям мнението на Лопе, че като хора не сме лоши. Аз съм 40+ аха 50 и за себе си не съм оптимист. Ние бяхме поколението поразено от комунизма (една изкуствена и лицемерна ценностна система) от една страна и от опорочения преход (липса на ценности освен безогледно забогатяване и нагаждане) от друга. Затова и няма лидер от това поколение, който да има визия по-далеч от собствения му портфейл. Щом отпред дойдоха да ни водят милиционери и пожарникари (с пълното ми уважение към тези професии) какво друго да стане. Опростачването ( от блога на Н. Слатински ) е пълно и повсеместно. Затова мисля, че не сме лоши поединично, просто в глутницата ставаме вълци.

13780

6

Перко

17.08 2016 в 12:47

Ами сигурно е време съвсем да спрат да му плащат!

29217

5

Лопе де Вега

17.08 2016 в 11:20

Новак, може би започнах малко разпалено, но продължавам да твърдя, че повечето биха помогнали, както съм виждал лично. От друга страна не мога да оспоря нито дума от написаното от теб, дори бих могъл да добавя едно-друго. Така живеем и нищо няма да се промени към по-добро.

Поздрав!

Стрино, снима един, двама-трима от другите са му помогнали. Моите почитания!


20374

3

Стринка Минка

17.08 2016 в 10:58

Нещо не виждам пътниците да вдигнат инвалида на ръце и да го качат ами снимат.
Всички сме такива, не само тоя изрод шофьора.