Сняг, вятър и условия за виелици и навявания

OFFNews 06 февруари 2020 в 06:15 1702 0

Снимка Pixabay

След валежите от сняг и тази нощ днес ще продължи да духа умерен, в Източна България - силен северен вятър и там ще има условия за виелици и навявания, предупреждава в прогнозата си Националният институт по метеорология и хидрология. В 13 области на страната е обявен жълт предупредителен код за потенциално опасно време заради вятъра. Те са: Кърджали, Хасково, Сливен, Бургас, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна.

Минималните температури ще са от минус 4° до 1°.

Днес преди обяд в цялата страна ще продължи да вали сняг. След обяд от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва. Най-късно валежите ще спрат в крайните източни райони. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен.

Ще продължи да нахлува студен въздух и максималните температури ще са между минус 1° и 4°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от север-североизток, който постепенно ще започне да отслабва. Максимална температура на 1200 метра - около минус 7°, на 2000 метра – минус 12°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад, който привечер ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 0°-3°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови