Сняг, студ и вълни от 5 бала в морето

OFFNews 11 януари 2022 в 06:28 940 0

Снимка Pixabay

Времето днес ще бъде облачно, ще вали, почти навсякъде дъждът ще премине в сняг. В по-голямата част от страната ще се образува и снежна покривка. 

С умерен, в източната половина от страната и силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудява още. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Температурите ще са без дневен ход - между минус 1 и 4 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

След обяд и привечер валежите ще започнат да отслабват, а през нощта срещу сряда почти навсякъде ще спрат. 

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, по билата бурен вятър от изток-североизток. По планинските проходи ще се образуват навявания. Ще продължи да застудява и максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 4, а на 2000 метра - около минус 7 градуса. 

Облаци ще има и край морето, вятърът от североизток ще е силен. Сред вълните от 4-5 бала термометрите ще се качат до 10 градуса, на брега ще е два пъти по-студено с температури до 5 градуса. 

Утре ще е още по-студено, минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, в много райони на страната ще останат под нулата и през деня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!