Сняг и сиромашко лято през ноември, студено днес

OFFNews 01 ноември 2019 в 06:23 3468 0

Снимка Александра Маркарян

Ноември започва със студено време, ще има обаче още сиромашко лято. 

Валежите спират от днес, остава студено с максимални температури между 7 и 12 градуса.

Над планините ще се задържи предимно облачно и мъгливо. До обяд все още на много места ще има слаби превалявания от дъжд, над 1300 метра – от сняг. В ниските части ще духа умерен югоизточен, а по билата – силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2 градуса, а на 2000 метра – около минус 3.

Вълни от 3-4 бала ще вдига в морето североизточен вятър, ще е предимно облачно. Максималните температури на въздуха ще са около 10 - 12 градуса, морската вода ще е по-топла - около 19. 

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, по-високи ще са по Черноморието, а най-високите температури ще са между 20 и 25 градуса, според прогнозата на НИМХ. Повече ще вали през втората половина от ноември. 

През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните. Слаби валежи от дъжд ще има в началото и в края на периода.

През първата половина от второто десетдневие на ноември ще е все още сравнително топло и без валежи. През втората половина идва застудяване и повече валежи, на места значителни. В края на десетдневието в Предбалкана и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

През третото десетдневие ще преобладава облачно и мъгливо време. Често ще има и валежи. В началото на периода ще настъпи относително повишение на температурите. Отново застудяване се очаква в края на месеца, когато дъждът по високите полета и в Северна България ще преминава в сняг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews