Сняг и дъжд ни чакат днес

OFFNews 08 февруари 2017 в 07:42 2769 0

Снимка sxc.hu

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще стане малко по-високо от средното за февруари. Днес в по-голямата част от страната валежите ще продължат, като почти навсякъде в Северна България ще са от сняг, а в Южна и по Черноморието – от дъжд.

По-слаби и само на отделни места ще са валежите в Западна България. Над югозападните райони ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, а в източните райони и временно силен; с него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8°-11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили до 10-15 м/сек., с което и вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала. Максимални температури на въздуха: 5°-8°, а на морската вода: около 4°.
Над планините ще бъде предимно облачно и ще превалява сняг. Видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще отслабне и ще е предимно умерен, в ниските части от изток-североизток, а по билата - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови