Снегът затвори пътища, катастрофа спря три трамвая по част от маршрута им

Не пускат коли към Алеко и Златните мостове

OFFNews 26 февруари 2018 в 07:26 7458 3

Усложнена зимна обстановка в цялата страна – поради обилен снеговалеж, силен вятър и навявания е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона от 5 до 10 км на АМ „Люлин”.

Снегът затвори пътища в страната, най-много се натрупа в Кюстендил и Видин – до 20 см. Ограничено е преминаването на камиони над 12 тона и през проходите „Пампорово”, „Рожен” и „Превала”, както и по път Девин – Михалково за снегопочистване.

Поради снеговалеж и навявания изцяло е затворен за движение пътя Свищов – с. Горна Студена. Затворен за тежкотоварни автомобили над 12 тона е пътят между селата Павел и Царевец. От АПИ съобщиха, че над 1000 машини в цялата страна почистват републиканската пътна мрежа. 

Временно е спряно движението на тирове през ГКПП- Кулата, заради обилен снеговалеж на територията на Гърция, съобщи МВР. 

Прогнозата е, че целият ден снеговалежът ще продължи. Той е съпътстван и със силен вятър, който причинява и снегонавявания. Улиците и пътищата са заснежени, но към момента градският транспорт се движи по всички маршрути. Поради ПТП трамваите 4, 5 и 11 въртят на Бъкстон, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред БНТ.

"Тежка е ситуацията. Работи се за освобождаване на движението, но към момента гражданите трябва да знаят движението на трамваите. Навсякъде градският транспорт се движи. Усложнена зимна обстановка. Затруднено е движението и на автомобили, и на пешеходци. Моля, всички граждани да почистят пред домовете и офисите си", заяви Фандъкова.

"Почистването ще продължи целия ден, но, ако някой има възможност и няма необходимост да излезе с личния си автомобил, да го направи, а тези,които ще излязат с автомобил, нека да са подготвени. Пътищата за Витоша, Алеко и Златните мостове ще останат затворени. Обстановката във Витоша е усложнена. По данни на спасителната служба температурата е -12 градуса, силен вятър и опасност от лавини. Най-добре да не позволяваме гражданите да се качват в планината. Ако има нужда във връзка с почистване, ще затваряме булеварди и улици, за да бъдат почистени, допълни Фандъкова. 

В София 182 снегорина обработват големите булеварди. 

,

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

26.02 2018 в 16:44

Е, пак е по добре - миналите години зимата ни изненадваше през декември. Сега силно ни вцепени в края на февруари. То бива не чистене, ама като това не е било. Та даже го удариха на молба - не излизайте от къщи, че навън вали сняг. Кметицата кърши ръце, имаме голяма драма - падна 20 см. сняг през февруари.
Но пък сякаш и времето е с тях - сега ще се юрнем да говорим колко страшен е февруарския сняг и ще забравим за Гинка и групата около нея. А на Боко точно това му трябваше - снегът след 3 - 4 дни ще се забрави, но ЕРП-то ще си остане в нечии ръце.

12329

2

Шопа

26.02 2018 в 09:32

182 обравотвали, а кога ще почистите, некадърници ...
 
X

Да помогнем на украинските деца!