Снегът ни дава глътка въздух днес, остава студено

OFFNews 07 февруари 2020 в 06:07 2161 0

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Облачно ще е времето и днес, но валежите спират. Остава ветровито и студено.

Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса, според прогнозата на НИМХ. Нова порция студен въздух обаче нахлува привечер и снегът се завръща в източната част от страната и планините.

През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта в Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2, а на 2000 метра – около минус 8 градуса. 

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от север-североизток и да се усилва. С него ще нахлува студен въздух и вечерта на места ще превали мокър сняг. Максималните температури ще са между 4 и 7 градуса на брега, а сред вълните от 3  бала термометрите ще се качат до 7-8 градуса. 

Утре облачността ще бъде променлива, вече почти без валежи. През нощта срещу неделя в много райони минималните температури ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса. В неделя обаче слънцето се връща и започва затопляне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови