Смятаме през телефона как най-бързо да пътуваме с транспорта в София

ЦГМ пуска нов сайт, ще казва и къде има велоалеи и места за паркиране

OFFNews Последна промяна на 19 септември 2017 в 14:59 4894 2

Центърът за градска мобилност вече има нов сайт, на www.sofiatraffic.bg/bg/common всеки може да провери как да стигне от точка А до точка Б с градския транспорт в столицата. 

Само с въвеждането на началната и крайната спирка, дата и час на пътуването всеки може да планира маршрута си с обществения транспорт. Услугата изчислява най-добрите възможности за придвижване, както и посочва кой превозен документ/ако нямаш абонаментна карта/, да се използва.

Системата запазва и информация за последните пътувания на клиентите, така че, ако има нужда, пътникът може да провери маршрута си. 

Секцията „До къде ще пътувате“ постепенно ще бъде надграждана с нови възможности, както и усъвършенстване на виртуалната карта, на която пътуващият директно да може да избере маршрута си. Ще има информация за близките велопаркинги и велоалеи и дори колко крачки ще се минават при смяна на превозно средство.

На етапи изцяло ще бъде подновена информацията за маршрутните промени, за това къде има свободни места в паркингите, за правилата на паркиране в платените зони, електронни справки за разписанията на целия обществен транспорт, виртуалните табла.

Сайтът има и своята английска версия, както и може да се използва през мобилни устройства. 

Сайтът на ЦГМ не е обновяван и развиван повече от 5 години и неговата промяна беше една от основните точки в работата на новото ръководство на дружеството. Сега той е качен на изцяло нова платформа, но обновяването на част от функциите му продължава, а други ще се променят на база на търсенията и изискванията на потребителите в рамките на следващите седмици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Maksim Dimitrov

19.09 2017 в 17:03

Това едно мобилно приложение "Moovit" го прави от поне една година, като дори в реално време може да проследи маршрута и да ти каже къде трябва да се слиза.