Смениха шефа на МВР в Монтана

OFFNews 01 септември 2023 в 13:41 4403 0

МВР-Монтана

Снимка МВР

Старши комисар Пламен Томов е новият директор на Областната дирекция на МВР в Монтана. Той е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от 31 август. Томов приема поста от Мариан Божинов , съобщиха от ОДМВР в града. 

Томов е бил представен пред ръководството на дирекцията от зам.-министър Кирил Ценкин.

Пламен Томов е роден през 1976 година в Лом. Завършил е висше образование в Академията на МВР в София със специалност “Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”, има и магистърска степен по специалност „Право“ в Югозападния университет в Благоевград. В МВР е назначен през 2001 година като разузнавач в сектор „Борба с организираната престъпност“ в полицейската дирекция в Монтана.

Заемал е още длъжностите началник група, началник сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в полицейската дирекция в Монтана и началник на Районно управление АЕЦ-Козлодуй към Областната дирекция на МВР във Враца. В периода 2019-2021 година Пламен Томов е директор на Областната дирекция на МВР в Монтана, а в последните две години работил в оперативна служба на полицията в Монтана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки