Quantcast

Смениха директора на центъра в Харманли

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2016 в 12:30 2032 0

Смениха директора на центъра в Харманли

Регистрационно-приемателният център за мигранти в Харманли има нов директор, съобщава Държавната агенция за бежанците (ДАБ). На поста на временния директор Димитър Захариев застъпва избраният с конкурс Славчо Янев.

Той е бил досега служител в "Гранична полиция". Заместник-директор е на Регионална дирекция "Гранична полиция" в Елхово до назначаването му на сегашната длъжност.

Междувременно продължават медицинските прегледи в Центъра в Харманли, съобщи на БТА директорът на РЗИ - Хасково д-р Соня Димитрова. По нейни данни броят на преминалите скрининга е около 1300 настанени в центъра кандидати за хуманитарен статут. Общият им брой е малко над 2000 души.

От вчера в лагера са започнали работа трима дерматолози от столичната Александровска болница и четирима инфекционисти от специализираната болница за инфекциозни и паразитни болести в София. При последно прегледаните са открити няколко случая на варицела, но намалява броят на заразените със скабиес /краста/. Няма епидемично рискови заболявания, обобщи д-р Димитрова.